De man die vijf mensen verwondde in een trein nabij Herzogenrath, wordt afgevoerd door de politie. Er lijkt geen sprake van een terroristisch motief.
Volledig scherm
De man die vijf mensen verwondde in een trein nabij Herzogenrath, wordt afgevoerd door de politie. Er lijkt geen sprake van een terroristisch motief. © ANP / EPA

Man die treinreizigers neerstak in Herzogenrath opgenomen in kliniek, vermoedelijk geen terroristisch motief

De man die vrijdagochtend in een Duitse trein reizigers met een mes aanviel, is opgenomen in een psychiatrische kliniek, melden Duitse media. Justitie verdenkt de vermoedelijk psychotische man van het toebrengen van lichamelijk letsel en poging tot moord.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”