De Qatarese emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani (r) met de Franse president Emmanuel Macron, vrijdag in Doha. Macron reisde van daaruit door naar de Golfstaten en bezoekt als eerste westerse leider Saoedi-Arabië weer sinds de moord op journalist Jamal Khasshoggi in 2018.
Volledig scherm
De Qatarese emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani (r) met de Franse president Emmanuel Macron, vrijdag in Doha. Macron reisde van daaruit door naar de Golfstaten en bezoekt als eerste westerse leider Saoedi-Arabië weer sinds de moord op journalist Jamal Khasshoggi in 2018. © EPA

Macron: gezamenlijke diplomatieke post van aantal EU-landen in Afghanistan

Verschillende Europese landen werken aan het openen van een gezamenlijke diplomatieke missie in Afghanistan, waardoor hun ambassadeurs zouden kunnen terugkeren naar het land. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron zaterdag gezegd.

 1. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

  Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

  Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.
 2. Magere maar tegelijk hoopvolle uitkomst eerste overleg tussen Navo en Rusland
  VIDEO

  Magere maar tegelijk hoopvolle uitkomst eerste overleg tussen Navo en Rusland

  Geen enkel inhoudelijk resultaat, wel nieuwe gesprekken: dat is de magere maar tegelijk hoopvolle uitkomst deze middag van het met spanning tegemoet geziene eerste Navo/Rusland-overleg in 2,5 jaar. De afspraak van de twee blokken om door te praten neemt mogelijk de acute dreiging weg van een nieuwe inval in Oekraïne, dat al wekenlang angstig toeziet hoe Rusland aan de oostgrens tanks, artillerie en ruim 100.000 strijdklare troepen samentrekt.