Tamika Palmer, de moeder van Breonna Taylor, tijdens de persconferentie over de schikking van de zaak, vandaag in Louisville, Kentucky.
Volledig scherm
Tamika Palmer, de moeder van Breonna Taylor, tijdens de persconferentie over de schikking van de zaak, vandaag in Louisville, Kentucky. © REUTERS

Louisville betaalt familie van in slaap doodgeschoten zwarte vrouw 12 miljoen

De familie van de 26-jarige zwarte Breonna Taylor, die in maart door de politie werd doodgeschoten in haar huis in Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky, kan rekenen op een forse schadevergoeding. De stad schikt de civiele zaak voor een recordbedrag van 12 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro), meldde The New York Times als eerste. 

  1. Spanje kiest voor keiharde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje kiest voor keiharde corona-aan­pak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje wil met een keiharde aanpak het coronavirus de komende winter onder controle krijgen. De ministerraad besloot zondag om voor het hele land, behalve de Canarische eilanden, een avondklok in te stellen die, als het aan de regering ligt, tot 9 mei volgend jaar duurt. Dat betekent dat de mensen in Spanje ruim zes maanden lang de straat niet op zouden mogen tussen 23.00 en 6.00 uur, behalve voor werk. Ook mogen niet meer dan zes mensen bij elkaar komen.