Veel Britten zijn klaar met Boris Johnson vanwege partygate.
Volledig scherm
Veel Britten zijn klaar met Boris Johnson vanwege partygate. © AFP

Londense politie deelt 126 boetes uit voor ‘partygate’, onderzoek gesloten

De Londense politie sluit het onderzoek naar ‘partygate’ af met in totaal 126 boetes voor overheidsmedewerkers. Het schandaal draait om overheidsfeestjes en -borrels op momenten waarop in Engeland strenge coronamaatregelen golden.

 1. Wie langs Spaanse kust in zee plast, riskeert een boete tot 750 euro

  Wie langs Spaanse kust in zee plast, riskeert een boete tot 750 euro

  Wie heeft niet even het kind in de branding van de zee laten hurken om, bij hoge nood tijdens een dagje aan het strand, te laten plassen? Of is zelf daarvoor verder het water ingelopen om er, zowel opgelucht als schichtig om zich heen kijkend, even pas op de plaats te maken om de blaas te ontlasten. In een groot aantal badplaatsen in Spanje kun je dat beter zo ongemerkt mogelijk doen, want daar bestaat een verbod op plassen in zee. Maximale boete: 750 euro.
 2. Megavergoeding van 1 miljard dollar voor slachtoffers rampflat Miami: 'Wat een opluchting’
  98 doden

  Megavergoe­ding van 1 miljard dollar voor slachtof­fers rampflat Miami: 'Wat een opluchting’

  Overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers van de ingestorte flat bij Miami krijgen gezamenlijk een schadevergoeding van ruim één miljard dollar (970 miljoen euro). Dat heeft de rechtbank in Miami vandaag besloten. ,,Het zal nooit genoeg zijn om hen te compenseren voor het tragische verlies dat ze hebben geleden. Deze schikking is het beste wat we kunnen doen”, stelt de rechter.