Volledig scherm
PREMIUM
Orbán besmeurt de EU. © Mark Reijntjens

Lidstaat Hongarije tergt Europa tot het uiterste

Het Europees parlement debatteert vandaag voor het eerst over een verregaande afstraffing van een lidstaat: Hongarije. Op tafel ligt een vernietigend rapport van Judith Sargentini (GroenLinks). ,,Dit gaat over vrijheid, gelijkheid en menselijke waardigheid.”

Gaat u er maar eens goed voor zitten. Dat deed Judith Sargentini ook, toen ze zich begon vast te bijten in het Hongarije van premier Viktor Orbán. De opdracht van de GroenLinks-Europarlementariër was helder, zegt ze zelf: uitzoeken of er voldoende aanleiding is om het land in elk geval deels te schorsen als EU-lid (het opstarten van de zogenaamde artikel 7-procedure, zie kader). En ja, die is er, zo luidt de conclusie.

  1. Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Patholoog na nieuw onderzoek: Diana was niet zwanger

    Meer dan twintig jaar na het tragische overlijden van de Britse prinses Diana blijven een heleboel theorieën opduiken. Zo wordt verteld dat ze zwanger zou zijn geweest op het moment van het ongeluk. Richard Shepherd, een forensisch patholoog, onderzocht opnieuw het lichaam van de prinses en laat aan de Daily Mail weten dat er geen bewijs was dat zwanger was. Hij onthult ook hoe de prinses het ongeluk overleefd zou kunnen hebben.