Beschilderde stenen ter nagedachtenis aan de 3-jarige Greta bij kinderdagverblijf 'Steencirkel' in Viersen.
Volledig scherm
Beschilderde stenen ter nagedachtenis aan de 3-jarige Greta bij kinderdagverblijf 'Steencirkel' in Viersen. © Videostill WDR

Levenslang voor Duitse crèchemedewerkster die Greta (3) vermoordde

Een crècheleidster uit het Duitse Viersen, vlakbij Venlo, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op een 3-jarig meisje. Voor de rechtbank in Mönchengladbach staat vast dat Sandra M. (25) de ribbenkast van de slapende Greta zo hard indrukte dat de kleuter stopte met ademenen en later - een dag na haar derde verjaardag - overleed in het ziekenhuis.    

 1. Vlaams gezin in enige groene puntje op de Europese coronakaart: ,,Wij moeten in de winkel niet eens een mondmasker dragen”

  Vlaams gezin in enige groene puntje op de Europese corona­kaart: ,,Wij moeten in de winkel niet eens een mondmasker dragen”

  Gesloten restaurants, winkelen op afspraak of online onderwijs? In Trøndelag kennen ze dat enkel ‘van horen zeggen’. De Noorse provincie kleurt als enige (!) regio in Europa nog steeds groen op de coronakaart. Het virus lijkt er haast niet te bestaan. ,,Wij hebben zelfs nog nooit een coronapatiënt gehad”, zegt het Vlaamse koppel Jochem Cuypers en Kim Broux, dat er nochtans als huisarts en thuisverpleegster werkt: ,,Sterker, wij moeten hier niet eens een mondmasker dragen.”
 1. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug

 2. In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg
  Play

  In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg