Volledig scherm
Melania Geymonat (rechts) en haar vriendin Chris werden in elkaar geslagen in een Londense stadsbus. © rv

Lesbisch stel in elkaar geslagen omdat ze weigerden te zoenen

Twee vrouwen zijn vorige week door een groepje mannen tot bloedens toe geslagen in een Londense dubbeldekker. De aanleiding? De jongeren eisten dat de Uruguayaanse Melania (28) en haar Amerikaanse vriendin Chris (30), die een stel zijn, elkaar zouden zoenen en strelen. Ze weigerden, met klappen tot gevolg.

Ryanair-stewardess Melania Geymonat en Chris waren eind mei een avondje uit geweest in de Londense wijk West Hampstead en gingen voor het nachtelijke uitzicht boven in de bus zitten. Ze namen vooraan plaats en waren nagenoeg de enige passagiers.

Een groepje jongemannen stapte ook op en ging in hun buurt zitten. Het stond hen niet aan dat de twee een koppel vormen. Ze omsingelden de vrouwen en maakten denigrerende opmerkingen. ,,Ze begonnen zich te gedragen als hooligans en eisten dat we elkaar zoenden en streelden zodat ze konden toekijken. Ze zeiden ook openlijk welke standjes ze wilden zien”, verklaart Melania op Facebook.

Muntstukken gooien

De Uruguayaanse vroeg hen op te houden, maar kreeg vervolgens muntstukken naar zich toe gegooid. Het groepje mannen, wellicht onder invloed, raakte daar nog wat meer opgewonden van.

Melania’s vriendin Chris werd als eerste toegetakeld. Zeker drie man sloeg haar gezicht tot bloedens toe. Hetzelfde gebeurde bij Melania. Ze kreeg klappen op haar neus en oog. Haar neus is mogelijk gebroken.

De daders waren wellicht met vier man. Een van hen sprak Spaans, de rest had een Brits accent. De mannen lieten het niet na om bij hun vlucht ook nog enkele spullen van de toegetakelde vrouwen te stelen.

Melania, die haar doktersopleiding in Uruguay tijdelijk heeft ingeruild voor een baan als stewardess, was ervan overtuigd dat haar geaardheid geen probleem zou vormen in Londen. Door de bloederige foto van de laffe aanval te delen wil ze het geweld tegen vrouwen en leden van de lhbt-gemeenschap aankaarten. ,,Wat me het meest van streek maakt, is dat zulk geweld blijkbaar als normaal wordt beschouwd.”

De politie nam hun verklaring af en is op zoek naar de vier aanvallers. Mogelijk zijn er camerabeelden.  

  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.