Leeuwin Zuri
Volledig scherm
Leeuwin Zuri © Reuters

Leeuwin bijt de vader van haar welpjes dood

Een leeuwin heeft in de Amerikaanse dierentuin Indianapolis Zoo de vader van haar drie welpen gedood. De 12-jarige leeuwin Zuri viel de twee jaar jongere Nyack aan. Het lukte het personeel van de dierentuin niet om Nyack te redden. Hij stierf aan verstikking.

De leeuwen woonden acht jaar in dezelfde ruimte en hadden samen drie welpjes. 

Het personeel van de dierentuin hoorde de leeuw uitzonderlijk hard brullen en was vervolgens snel ter plekke om de 12-jarige Zuri van Nyack te scheiden. Helaas lukte dat niet op tijd.

In een Facebook-post schrijft Inianapolis Zoo dat het personeel een “grondig onderzoek” gaat uitvoeren om te achterhalen wat er precies is gebeurd. ,,Nyack was een prachtige leeuw en hij zal heel erg gemist worden”, staat er verder in het bericht.

Indianapolis Zoo

Our Zoo family is sad to announce that 10-yr-old male African lion Nyack has died. Earlier this week he was injured during a physical incident with female lion Zuri. We will conduct a thorough review...

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.