Volledig scherm
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, de vrouw van de Noorse ondernemer Tom Hagen. © AP

Leeft ontvoerde Noorse miljonairsvrouw nog?

De familie van een verdwenen Noorse miljonairsvrouw heeft opnieuw contact gehad met haar vermoedelijke ontvoerders. Maar er is tot dusver geen enkel bewijs geleverd dat de 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen nog in leven is. 

Dat heeft de politie maandag gezegd. Advocaat Svein Holden voegde eraan toe dat er pas met de kidnappers wordt onderhandeld als een levensteken van haar is ontvangen.

De politiewoordvoerder vertelde dat er ditmaal op een ander platform contact is geweest. Details gaf hij niet. De familie kreeg half januari een bericht van de gijzelnemers, maar klaagde dat communicatie via het gekozen digitale platform zeer beperkt was. Er zou een losgeld zijn gevraagd in cryptovaluta, volgens de media ter waarde van 9 miljoen euro.

De echtgenote van investeerder Tom Hagen, die tot de 200 rijkste mensen in Noorwegen behoort, wordt sinds 31 oktober vermist. De politie dacht meteen aan ontvoering maar kwam daarmee pas op 9 januari naar buiten. Sindsdien zijn honderden tips binnengekomen.

Volledig scherm
De Noorse politie heeft een compleet callcenter opgezet om de honderden tips in de ontvoeringszaak van Anne-Elisabeth Falkevik Hagen in kaart te brengen. © EPA
  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.