Bendeleider Marvin Montiel Marin (M), alias 'El Taquero',  wordt op 12 februari 2012 onder zware bewaking naar de rechtbank in Guatemala-Stad gebracht na uitlevering door Mexico.
Volledig scherm
Bendeleider Marvin Montiel Marin (M), alias 'El Taquero', wordt op 12 februari 2012 onder zware bewaking naar de rechtbank in Guatemala-Stad gebracht na uitlevering door Mexico. © EPA

Laatste verdachte van vergismoord op Nederlander in Guatemala na dertien jaar vast

Dertien jaar na het bloedbad in een bus in Guatemala, waarbij onder anderen een Nederlandse student werd doodgeschoten, is de zevende en laatste verdachte opgepakt. Hij behoorde volgens de Guatemalteekse autoriteiten tot de drugsbende die de bus uit Nicaragua verwarde met een ander voertuig dat een lading cocaïne vervoerde.

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”