Twee Spaanse verpleegkundigen helpen gewonde migranten die door de Kroatische politie mishandeld zouden zijn en de grens over teruggezet zijn naar Bosnië.
Volledig scherm
Twee Spaanse verpleegkundigen helpen gewonde migranten die door de Kroatische politie mishandeld zouden zijn en de grens over teruggezet zijn naar Bosnië. © Piet den Blanken/Hollandse Hoogte

Kroatië bevestigt gewelddadig terugdringen migranten

Kroatische politieagenten waren betrokken bij het gewelddadig terugdringen van migranten aan de grens met Bosnië. De Kroatische minister van Binnenlandse Zaken, Davor Bozinovic, bevestigt berichten in Europese media.

 1. Brazilië laat vliegdekschip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’
  UPDATE

  Brazilië laat vliegdek­schip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’

  De Braziliaanse marine heeft vrijdag een beschadigd vliegdekschip dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit in de Atlantische Oceaan laten zinken. Milieuactivisten protesteerden al langer tegen de plannen van marine, die beweerde dat er geen alternatief was voor het buiten gebruik gestelde vaartuig. Ook het Openbaar Ministerie en de Braziliaanse milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het vliegdekschip.
 2. LIVE | Eerste van vier door Canada aan Kiev beloofde Leopard-gevechtstanks onderweg
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Eerste van vier door Canada aan Kiev beloofde Leopard-gevechts­tanks onderweg

  De eerste van vier door Canada beloofde Leopard 2-tanks is onderweg naar Oekraïne. Een vliegtuig van de Canadese luchtmacht steeg zaterdag plaatselijke tijd in Halifax op met de gevechtstank, tweette minister van Defensie Anita Anand. ‘We zullen de Oekraïense strijdkrachten blijven voorzien van de uitrusting die ze nodig hebben voor de overwinning”, voegde ze eraan toe. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.