Volledig scherm
© EPA

Koning Albert: boete van 5000 euro per dag dat hij geen dna afstaat in zaak Boël

Het hof van beroep in Brussel heeft beslist dat koning Albert toch een dwangsom van 5000 euro per dag moet betalen als hij geen dna afstaat in de zaak Boël. Dat meldt de Franstalige zender RTBF.

Het hof van beroep bevestigde in een uitspraak van 25 oktober vorig jaar dat Delphine Boël niet de biologische dochter is van Jacques Boël. Daarop kreeg koning Albert, net als Delphine Boël zelf en haar moeder Sybille de Selys Longchamps, tot 7 februari de tijd om dna te geven en zo uit te maken of hij de vader is van Delphine Boël. De advocaten van Albert II tekenden echter cassatieberoep aan tegen de beslissing.

Volgens het kamp Boël moet hij zo snel mogelijk dna afstaan. Om dit hard te maken werd eerder al een dwangsom van 5000 euro per dag gevraagd. De advocaten van Albert II stelden dan weer dat de procedure in cassatie moet worden afgewacht -die meer dan een jaar kan duren- om pas dan te kijken of hij zijn dna moet afstaan.

 1. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.
 2. Tienduizenden betogen in Washington tegen racisme en politiegeweld, minder dan verwacht
  Wereldwijd demonstraties

  Tienduizen­den betogen in Washington tegen racisme en politiege­weld, minder dan verwacht

  Over de hele wereld gingen mensen de afgelopen weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. In Washington waren tienduizenden mensen de straat opgegaan voor ‘een van de grootste demonstraties ooit’.