Volledig scherm
Archiefotot © AP

Kinderen vinden vier slachtoffers van overdosis, onder wie hun moeder

De rust in een buitenwijk van het Amerikaanse Detroit werd maandag bruut verstoord door de loeiende sirenes van politie en ambulance. In hun ouderlijk huis troffen twee meisjes van pas 6 en 8 jaar oud vier slachtoffers van een overdosis aan. Drie ervan waren al overleden, onder wie de 34-jarige moeder van de meisjes.

Het vierde slachtoffer, een 32-jarige man, kon door het snel toedienen van het medicijn Naloxone op het nippertje worden gered, zo schrijft The Detroit News. Het middel, in Nederland bekend onder de naam Narcan, wordt gebruikt als noodmiddel bij een overdosis. Ook de andere twee dodelijke slachtoffers zijn volwassenen van 31 jaar oud. Naar de officiële doodsoorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

White was de moeder van de twee Amerikaanse meisjes die de slachtoffers 's middags rond 16.00 uur aantroffen toen ze uit school naar huis liepen. De meisjes zijn ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. De kinderbescherming zal zich over hen ontfermen, aldus de politie van Detroit.

Stijging drugsdoden

Een overbuurvrouw, de 53-jarige Alicia Shoulder, heeft aangeboden zich over de meisjes te ontfermen tijdens de feestdagen. ,,Je ziet, ik heb niet veel’’, zei ze tegen een verslaggever, wijzend op haar schamele bezittingen in de rokerige woonkamer. ,,Maar ze zijn meer dan welkom.’’ Shoulder zei verder dat ze hoopt dat haar 13-jarige dochter iets van het drama zal opsteken. ,,Zodat ze begrijpt hoe belangrijk het is om clean te blijven. Houd je hoofd en gedachten schoon.’’

In de Amerikaanse staat Michigan stierven het afgelopen jaar 2.036 mensen aan een overdosis stimulerende middelen. Driekwart daarvan betrof synthetische drugs. In 2000, nog geen twintig jaar geleden, waren dat nog slechts 17 van de in totaal 183 drugsdoden.

  1. Twee gevallen coronavirus in Frankrijk: ‘Eén patiënt reisde vanuit China via Nederland naar huis’
    'Meer besmettingen verwacht'

    Twee gevallen coronavi­rus in Frankrijk: ‘Eén patiënt reisde vanuit China via Nederland naar huis’

    In Frankrijk zijn twee gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: één in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd.