Bernie Sanders.
Volledig scherm
PREMIUM
Bernie Sanders. © EPA

Kan ‘rockster’ Bernie het opnemen tegen Trump?

Kan de linkse populist Bernie Sanders het tegen Donald Trump gaan opnemen? Voorlopig zijn Democraten die hem te radicaal vinden te verdeeld om hem te stoppen.

Het is voelbaar, tijdens campagnebijeenkomsten van Bernie Sanders: er hangt iets in de lucht. Energie, enthousiasme, hoop – momentum, noemen Amerikanen het. Een sportarena met zo’n zevenduizend jonge fans juicht hem in New Hampshire toe als ware hij een rockster, in plaats van een 78-jarige senator.

Na zijn winst maken zijn aanhangers zo’n oorverdovend kabaal, dat hij ze tot stilte moet manen om hen te kunnen bedanken. Sanders is daarmee de enige die kan tippen aan de geestdrift – of: het fanatisme – dat Donald Trump losmaakt bij zijn aanhangers.

 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.