Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht.
Volledig scherm
Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht. © BELGA

Jürgen Conings lijkt nog zwaarder bewapend te zijn dan eerst gedacht, suggereert gevonden rugzak

Na meer dan drie weken lijkt een eerste echt spoor naar de voorvluchtige Belgische militair Jürgen Conings gevonden te zijn. Een zwarte rugzak, gevuld met jachtmunitie, medicijnen en proviand. Het federaal parket in België is ‘80 tot 90% zeker’ dat die van Conings is. En dat is geen goed nieuws, want het lijkt erop dat hij dan ook nog een jachtwapen op zak zou hebben.

 1. Conings kreeg jarenlang een goede beoordeling, ondanks de risico's: ‘Maar hij is geen oorlogsheld’
  PREMIUM

  Conings kreeg jarenlang een goede beoorde­ling, ondanks de risico's: ‘Maar hij is geen oorlogs­held’

  De in België voortvluchtige militair Jürgen Conings kreeg de laatste vijf jaar, toen hij al op de radar van de Belgische autoriteiten stond, toch steeds een ‘goede’ beoordeling van zijn werkgever. In zijn persoonlijke legerdossier is maar één sanctie terug te vinden: vier dagen licht arrest in 2019, na een ongeoorloofde mening op sociale media. Het Belgische leger vond dat die ‘haar imago schaadde’.
 2. Topviroloog laat zich voor het eerst zien na doodsbedreiging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’
  Play
  video

  Topviro­loog laat zich voor het eerst zien na doodsbe­drei­ging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’

  De Belgische topviroloog Marc Van Ranst, die al weken ondergedoken zit vanwege de voortvluchtige militair Jurgen Conings, heeft voor het eerst zijn onderduikadres verlaten om op een geheime locatie te kunnen vertellen over zijn leven in een safehouse, de bedreigingen tegen hem en de controverse rond zijn persoon. Van Ranst gaat zich niet gedeisd houden omdat hij wordt bedreigd, zegt hij in het televisie-interview met VTM Nieuws.