De Poke Bowl Place in de Antwerpse wijk Borgerhout werd begin juli in een week tijd drie keer onder vuur genomen. Inmiddels staat het pand te huur.
Volledig scherm
PREMIUM
De Poke Bowl Place in de Antwerpse wijk Borgerhout werd begin juli in een week tijd drie keer onder vuur genomen. Inmiddels staat het pand te huur. © Marc De Roeck

Jonge drugscriminelen uit Nederland zorgen voor golf aan geweld in Antwerpen, zelfs op klaarlichte dag

Er gaat geen week voorbij of er worden in Antwerpen panden van drugscriminelen, ‘dieven’ of ‘verraders’ onder vuur genomen. Buurtbewoners zijn helemaal klaar met de brutale werkwijze van de veelal jonge Nederlanders die deze klussen uitvoeren. Zelfs bewakingscamera’s houden ze niet tegen.

  1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterrorisme’
    Play
    Interview

    Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

    ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”