Volledig scherm
Model Imane Fadil (links) arriveert bij de rechtbank in Milaan om te getuigen over Berlusconi. © EPA

Italië onderzoekt raadselachtige dood van ‘bunga-bungamodel’

De Italiaanse autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de raadselachtige dood van een model. Imane Fadil was herhaaldelijk van de partij op de zogeheten bunga-bungafeesten van oud-premier Silvio Berlusconi.

Fadil overleed op 1 maart in een ziekenhuis in Milaan. Daar was ze een maand eerder opgenomen met ernstige buikpijn. De vrouw vertelde vrienden en haar advocaat destijds dat ze was vergiftigd. Of dat klopt is onduidelijk. Hoofdaanklager Francesco Greco zei tegen persbureau Reuters dat de artsen nog niet hebben kunnen vaststellen welke aandoening tot haar dood heeft geleid.

Het model getuigde in 2012 in de rechtszaak tegen Berlusconi's beruchte seksfeestjes. Ze deed destijds een boekje open over wat zich afspeelde op zijn feesten. Fadil vertelde onder meer hoe danseressen verkleed als nonnen uit de kleren gingen.

Minderjarige prostituee

Berlusconi werd er destijds van verdacht dat hij een minderjarige prostituee had betaald voor seks.
Italiaanse media berichten dat Fadil een boek aan het schrijven was over haar ervaringen. Magistraten zouden na haar dood de hand hebben gelegd op de tekst.

De gewezen Italiaanse premier wordt ook vervolgd voor de omkoping van getuigen in Milaan, Sienna, Rome en Turijn. Hij wordt ervan beschuldigd miljoenen euro’s te hebben betaald voor de discretie van de deelnemers aan zijn bunga-bungafeestjes. 

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.