Volledig scherm
Premier Benjamin Netanyahu laat de verklaring van de Amerikaanse president Trump zien waarmee Trump de Golanhoogten als deel van Israël erkent. © REUTERS

Israël wil dorp op Golanhoogten vernoemen naar Donald Trump

Israël maakte vandaag bekend dat het een nog te bouwen dorp op de Golanhoogten wil vernoemen naar de Amerikaanse president Donald Trump. Dit als een bedankje voor zijn erkenning van de Golanhoogten als deel van Israël. 

De annexatie van de Golanhoogten in 1981 werd lange tijd niet internationaal erkend. ,,Alle inwoners van Israël waren zeer geëmotioneerd toen Trump zijn historische beslissing aankondigde”, zei de Israëlische president Benjamin Netanyahu in een video boodschap over Golan. 

Na het Joodse feest Pesach aan het einde van deze maand wil Netanyahu het voorstel, waarin hij oproept om een dorp op de Golanhoogten te vernoemen naar de Amerikaans president, indienen bij de regering. 

De erkenning van de Golanhoogten is niet de eerste keer dat Trump breekt met het verleden aangaande Israël. In december 2017 erkende hij Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Voor alles wat Trump voor Israël heeft gedaan wordt er ook een nog te bouwen treinstation vlakbij de Westmuur in Jeruzalem naar hem vernoemd. 

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.
  2. Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw

    Politie België: Truckchauf­feur niet schuldig aan dodelijk au­to-ongeluk Nederland­se vrouw

    De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.