De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif reist vrijdag naar de VS voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, dinsdag in New York.
Volledig scherm
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif reist vrijdag naar de VS voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, dinsdag in New York. © REUTERS

Iraanse president en minister BZ naar New York voor VN-top

Te midden van oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Iran vanwege de drone-aanvallen vorige week op olie-installaties in Saoedi-Arabië, reist de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif vrijdag naar de VS om de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Ook de Iraanse president Hassan Rohani heeft een visum gekregen.

  1. China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkongers te verwelkomen

    China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkon­gers te verwelko­men

    Als het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk haar poorten opent voor ruim drie miljoen Hongkongers, zal Peking met ‘grote tegenmaatregelen’ reageren. Dat zeggen de Chinese autoriteiten vandaag naar aanleiding van het besluit van premier Boris Johnson om het Britse visumbeleid voor mensen uit Hongkong te verruimen. China stelt dat het Verenigd Koninkrijk ‘absoluut geen recht heeft op bemoeienis’, maar volgens de Britse regering schendt China de autonomie van Hongkong op ernstige wijze.