Inwoners Kiev verlaten massaal hun stad: ‘Dit is zo eng’

update / video'sRond Kiev staan lange files van inwoners die de stad uit proberen te komen. De treinen, bussen en metro's zijn overvol. Voor de pinautomaten en benzinestations staan lange rijen. 

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. TERUGLEZEN | Biden kondigt nieuwe sancties aan: ‘Poetin wordt de paria van de wereld’, Tsjernobyl in handen Russen
  Play

  TERUGLEZEN | Biden kondigt nieuwe sancties aan: ‘Poetin wordt de paria van de wereld’, Tsjernobyl in handen Russen

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft nieuwe zware sancties aangekondigd. Hij wil onder meer de mogelijkheden beperken dat de Russen zaken kunnen doen in dollars, zei hij in een toespraak tot het Amerikaanse volk. Het gebied rond de voormalige kernreactor in Tsjernobyl zou in Russische handen zijn gevallen. Ook wordt er hevig gevochten rond een vliegveld nabij Kiev. Volg alle ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne in dit nieuwe liveblog.