Volledig scherm
Lahiri, beter bekend als Jadugar Mandrake, wordt te water gelaten. © AFP

Indiase 'Houdini' verdrinkt tijdens mislukte boeientruc

UpdateEen Indiase boeienkoning, bekend onder de artiestennaam Jadugar Mandrake, die een truc van de beroemde illusionist Harry Houdini (1874-1926) wilde nadoen, is daarbij om het leven gekomen.

Magiër Chanchal Lahiri werd zondag geboeid 'te water gelaten' vanuit een boot in de rivier de Hooghly bij de Howrahbrug in de miljoenenstad Kolkata. Lahiri zou zich van zijn zware stalen kettingen en touwen ontdoen en naar de kant van de brede stroom zwemmen.

Een journalist van een krant in Kolkata tekende op dat Lahiri, vlak voor hij aan de truc begon, zei: ,,Als ik het goed doe is het magie en als ik het fout doe tragedie”. De Indiase autoriteiten startten een zoekactie, maar dat bracht de gekluisterde goochelaar niet boven water. Familie van de magiër zocht de hele dag naar hem.  

21 jaar geleden tartte hij op dezelfde plaats het lot, door vastgebonden in een glazen kist vanaf de brug het water in te gaan. Destijds slaagde hij er wel in heelhuids de kop op te steken. ,,Het kostte me toen slechts 29 seconden’’, vertelde Lahiri voor zijn ditmaal noodlottige ontsnappingspoging aan persbureau AFP. Bij een poging in 2013 was het niet het wassende water waaraan hij wist te ontkomen, maar aan het woedende publiek. Dat ontdekte een deurtje in de glazen gooi en viel de stuntman aan.

Bekijk hieronder beelden van de stunt:

Volledig scherm
‘Als ik het goed doe is het magie en als ik het fout doe tragedie’, zei Lahiri voor zijn dodelijke stunt. © AFP
  1. Twaalf Israëlische tieners verdacht van groepsverkrachting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëli­sche tieners verdacht van groepsver­krach­ting Britse toeriste op Cyprus

    Twaalf Israëliërs, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, blijven nog zeker acht dagen in de cel op het Grieks-Turkse eiland Cyprus omdat ze worden verdacht van groepsverkrachting van een 19-jarige Britse toeriste. Volgens de vrouw, die vakantie vierde in de badplaats Ayia Napia, had ze een prille verhouding met één van de verdachten. Maar toen ze met hem op haar hotelkamer zat, stormden er elf vrienden binnen en werd de vrouw volgens eigen zeggen langdurig misbruikt.