Amina David, 10 jaar oud, op een foto van afgelopen dinsdag. Ze viel in het water toen ze met haar familie op het dak van een huis probeerde te schuilen en is ziek.
Volledig scherm
Amina David, 10 jaar oud, op een foto van afgelopen dinsdag. Ze viel in het water toen ze met haar familie op het dak van een huis probeerde te schuilen en is ziek. © Getty Images

In beeld: overleven na de verwoestende cycloon Idai

Het dodental van de cycloon Idai is opgelopen tot 746. Ongeveer 3 miljoen mensen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi zijn getroffen door de storm, de overstromingen en de hevige regenval. In Mozambique is de vrees voor cholera bewaarheid. Inmiddels zijn minimaal 139 mensen besmet.

  1. Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: 
Deense politie opent klopjacht op Nederlander (24)

    Moord in hotel én een brute marteling in Kopenhagen: Deense politie opent klopjacht op Nederlan­der (24)

    De Deense politie is een internationale zoekactie begonnen naar een 24-jarige Nederlander die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord én een brute marteling in het centrum van Kopenhagen. Dat bevestigt de Deense politie tegen deze site. De politie spreekt in beide zaken van een ‘zeer brute aanval’. ,,Daarom starten we een intensief onderzoek om de verdachte achter de tralies te krijgen.”