via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Historisch: 3400 jaar oude stad in Egypte gevonden, uit tijdperk van Toetanchamon

Archeologen hebben in Egypte een stad met drie paleizen uit de tijd van de farao's blootgelegd. De stad, waarschijnlijk de grootste van het oude Egypte, lag eeuwen ongezien onder het zand in de buurt van Luxor, niet ver van de beroemde Vallei der Koningen. Veel gebouwen en voorwerpen hebben de tand des tijds relatief goed doorstaan.

 1. Vlaams gezin in enige groene puntje op de Europese coronakaart: ,,Wij moeten in de winkel niet eens een mondmasker dragen”

  Vlaams gezin in enige groene puntje op de Europese corona­kaart: ,,Wij moeten in de winkel niet eens een mondmasker dragen”

  Gesloten restaurants, winkelen op afspraak of online onderwijs? In Trøndelag kennen ze dat enkel ‘van horen zeggen’. De Noorse provincie kleurt als enige (!) regio in Europa nog steeds groen op de coronakaart. Het virus lijkt er haast niet te bestaan. ,,Wij hebben zelfs nog nooit een coronapatiënt gehad”, zegt het Vlaamse koppel Jochem Cuypers en Kim Broux, dat er nochtans als huisarts en thuisverpleegster werkt: ,,Sterker, wij moeten hier niet eens een mondmasker dragen.”
 2. Machtsstrijd om Merkels stoel: CDU-top kiest ‘der Armin’ als kandidaat

  Machts­strijd om Merkels stoel: CDU-top kiest ‘der Armin’ als kandidaat

  CDU-voorzitter Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de CDU maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee lijkt een eind gekomen aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ van CDU en zusterpartij CSU die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de christendemocraten.
 1. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg

 2. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april