Het zorgwekkende VN-klimaatrapport in zes vragen

VideoHet klimaatpanel van de Verenigde Naties, het IPCC, heeft vandaag een zeer zorgwekkend rapport gepubliceerd. Hierin staat dat alleen drastische maatregelen nog kunnen voorkomen dat we te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. We bespreken de inhoud aan de hand van zes vragen.

 1. Manager R. Kelly aangeklaagd wegens bedreigen slachtoffers

  Manager R. Kelly aange­klaagd wegens bedreigen slachtof­fers

  Donnell Russell (46), de manager van R. Kelly (54), wordt door een drietal vrouwen aangeklaagd voor zijn aandeel in het misbruik dat de zanger met hen pleegde. Volgens de vrouwen werden ze meerdere malen bedreigd door Russell in aanloop naar de première van de docuserie Surviving R. Kelly, die in december 2018 uitkwam. Lizette Martinez, Lisa Van Allen en Faith Rogers dienden de aanklacht in bij het Hooggerechtshof in New York. dit meldt Page Six.
 2. Klimaatpanel VN: Klimaatverandering extreem snel, de mens is ‘onmiskenbaar’ de oorzaak
  Play
  Video

  Klimaatpa­nel VN: Klimaatver­an­de­ring extreem snel, de mens is ‘onmisken­baar’ de oorzaak

  In zeker tweeduizend jaar tijd is het klimaat niet in zo’n rap tempo veranderd. De oorzaak is volgens de onderzoekers van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, ‘onmiskenbaar’ de mens. Alleen drastische maatregelen, zoals een forse beperking van de uitstoot van broeikasgassen, kunnen voorkomen dat we te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. ‘Code rood voor de mensheid’, schrijft de VN.