Helikopter vliegt tegen gebouw in hartje Manhattan, piloot omgekomen

videoEen helikopter is in hartje Manhattan tegen een gebouw gevlogen. Het gaat om een kantoorgebouw op 7th Avenue. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het lijkt te gaan om een mislukte landing of noodlanding op het dak. Volgens de burgemeester van New York is de piloot omgekomen bij het incident. De brandweer gaat uit van een ongeluk.

Volledig scherm
Hulpverleners ter plaatse in New York © REUTERS

Het toestel stortte neer op een wolkenkrabber op Seventh Avenue, vlakbij het beroemde Times Square. Het gebouw wordt ontruimd. Op het moment van het ongeluk was het slecht weer. Vooralsnog gaan de autoriteiten uit van een ongeluk. Volgens burgemeester Bill di Blasio zijn er geen aanwijzingen dat het gaat om terrorisme. 

De politie meldt dat een helikopter een harde landing maakte op het dak van het gebouw en dat de brand geblust is. Ze roept omstanders op uit de buurt te blijven van het gebouw. De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo zegt dat de helikopter een noodlanding maakte op het dak.

Noodlanding

Op beelden op sociale media is een rookpluim te zien bovenop het dak van gebouw met tientallen verdiepingen. Volgens de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo probeerde de helikopter een noodlanding te maken op het dak. President Donald Trump is op de hoogte gesteld van de situatie. Hij houdt de ontwikkelingen in de gaten, meldt het Witte Huis.

Volledig scherm
Het gebouw waar de helikopter op het dak neer is gestort © AP