Volledig scherm
© Mozkito

Heftig ongeluk: twee tienermeisjes overleden, twee anderen zwaargewond

Een zwaar verkeersongeval heeft afgelopen nacht in België  het leven geëist van twee meisjes. Een elektrisch wagentje met daarin vier meiden, botste op een andere auto. Een van hen, slechts 15 jaar, overleed ter plekke. De bestuurster (18) overleed in het ziekenhuis. Achterin zaten nog twee meisjes van 16 die zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De chauffeur van de andere auto was lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 1.15 uur in Sint-Genisius-Rode, een stadje aan de zuidkant van Brussel. Het wagentje maakte volgens een getuige een onverwachte draai en knalde vervolgens tegen een Volvo, die werd bestuurd door een 61-jarige man uit Waterloo. De voertuigen zijn enkele meters verder tot stilstand gekomen.

De inzittenden van de brommobiel werden bevrijd, maar voor de passagiere(15) uit Lasne die vooraan zat, kwam alle hulp helaas te laat. De bestuurster, een meisje van 18 uit Lasne, werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze aan haar verwondingen. De twee andere meisjes van 16 jaar oud uit Lasne en Sint-Genesius-Rode, die in de bagageruimte achterin zaten, aangezien er maar twee zitplaatsen zijn, liepen zware verwondingen op. De bestuurder van de Volvo liep lichte verwondingen op.