Volledig scherm
De gevangenis waar de gijzeling plaatsvond. © AFP

Gijzeling in Franse gevangenis beëindigd

Een gevangene heeft in een gevangenis in Condé-sur-Sarthe in het noordwesten van Frankrijk twee bewakers uren gegijzeld. Met een zelfgemaakt wapen bedreigde aan het begin van de avond een gevangenisbewaarder en een stagiaire.

Kort voor middernacht werd de 52-jarige bewaarder vrijgelaten door de gijzelnemer. Rond half drie mocht de stagiaire gaan. Er waren speciale politieagenten maar de gevangenis gebracht om de gijzeling te beëindigen. De gijzelnemer, een 35-jarige Fransman was vaker verantwoordelijk voor gijzelingen. Hij zit onder meer vast voor moord op een medegevangene, zo schrijft Le Parisien.

In de gevangenis zitten gevaarlijke of geradicaliseerde veroordeelden en gevangenen met zware disciplinaire problemen. De gevangenis nam extra veiligheidsmaatregelen nadat een gedetineerde in maart twee gevangenisbewaarders had gestoken met een zelfgemaakt mes.

  1. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.