Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Wikimedia Commons

Gezinsdrama in Wijnegem (B): politieagent brengt vrouw en twee kinderen om

Bij een schietpartij in het Antwerpse Wijnegem zijn vannacht vier doden gevallen. Een man, een Antwerpse politieagent (50), bracht eerst zijn twee kinderen (9 en 11) om en vermoordde daarna zijn vrouw Dominique V. (40) in haar café. Hij probeerde nadien zelf uit het leven te stappen en is ondertussen aan zijn verwondingen overleden.

Het gezinsdrama speelde zich af in café ’t Dorp aan de Wijnegemse Merksemsebaan en zou ontstaan zijn na een geëscaleerde ruzie tussen het koppel. Peter P. was wellicht eerst zijn dienstwapen gaan halen op het politiekantoor. Daarna reed hij naar huis om zijn 9-jarige zoon en 11-jarige dochter te doden, waarna hij terugkeerde naar het café om ook zijn vrouw, die het café uitbaatte, om het leven te brengen. P. wilde daarna zelf uit het leven stappen. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Politie, labo en parket kwamen woensdagnacht ter plaatse voor het onderzoek. 

P. was jarenlang rechercheur bij de lokale politie Antwerpen. Vorig jaar werd hij na interne problemen overgeplaatst naar de centrale diensten op het hoofdbureau aan de Noorderlaan. De man had nog een kind uit een eerdere relatie. 

Dienstwapen

,,Net zoals in alle andere politiezones van dit land is de regel voor het dragen van dienstwapens heel eenvoudig: je mag het na de uren niet mee naar huis nemen”, reageert Antwerps politiewoordvoerder Willem Migom. ,,Dat valt namelijk onder verboden wapendracht op straat en is strafbaar, dan volgt er een tuchtprocedure.”

Er kunnen wel uitzonderingen toegestaan worden, maar daarvoor moeten drie instanties akkoord gaan. ,,In het geval van de verdachte van het gezinsdrama is die uitzondering voor alle duidelijkheid níet verleend en ook niet aangevraagd”, aldus Migom. 

,,Elke inspecteur heeft een eigen kluisje met een persoonlijk wapen, wapenstok, pepperspray enzovoort. Inspecteurs hebben wel permanent toegang tot de kluis en tot het politiekantoor, ook na de uren. Er wordt onderzocht of de verdachte effectief zijn dienstwapen heeft gebruikt en of hij het ’s nachts is komen ophalen.”

Brabantse Pijl

Ex-voetballer Eric Van Meir was gisteren samen met het koppel naar de Brabantse Pijl gaan kijken. ,,Peter P. is mijn neef. Daarom kom ik wel eens in het café. Ik ben er ook lid van de supportersclub van wielrenner Tosh Van der Sande. Wij reden gisteren met een bus vol supporters naar de Brabantse Pijl. Het was een gezellige middag, ik heb er niets speciaal opgemerkt aan Peter of Dominique. Er wordt gezegd dat Peter vroeger is doorgegaan, maar in elk geval niet op de koers.”

,,Rond 21.30 uur zijn wij aangekomen in Wijnegem aan het café. Ik ben dan naar huis gegaan. Andere supporters bleven nog wat drinken. Vanmorgen stond ik perplex toen ik het nieuws over de dood van Peter en Dominique en hun kinderen hoorde. Ik probeer via vrienden en familie te weten komen hoe dat drama is kunnen gebeuren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement