'Geest van conciërge te zien op bewakingsbeelden van politie'

De politie in Australië heeft vrijdag een opvallende video (zie hierboven) vrijgegeven. Op de beelden van een bewakingscamera in een parkeergarage is te zien hoe 's nachts een garage opengaat en een bezem wordt buiten gezet. Volgens de politie lijkt het op de 'geest van een conciërge'. 

Een agent bekeek de beelden van de bewakingscamera om uit te vinden wie een garage in de parkeergarage van het politiekantoor open liet staan. "Wat de beelden lieten zien zorgde voor rillingen over onze ruggen", schrijft het politiekorps op Facebook.

Net voor zonsopgang ging een garage vanzelf open, die al dagen niet was gebruikt. "Terwijl de garagedeur half open staat vliegt er een bezem naar buiten, alsof hij is gebruikt door de geest van een conciërge." De bezem blijft even rechtop staan en valt dan op de grond.

Volledig scherm
Bezem die plots uit de garage komt. © Politie

De agenten zijn ervan overtuigd dat het om een geest gaat. Een techneut onderzoekt de garagedeur. De beelden werden afgelopen vrijdag de dertiende online gezet. De politie beweert desondanks dat het om echte beelden gaat. 

De beelden van het korps uit Nieuw-Zuid-Wales, een Australische staat. zijn al honderdduizenden keren bekeken. In de reacties van de video wordt volop gereageerd en gespeculeerd over de echtheid van de beelden. Veel mensen denken dat het in scène is gezet. Enkele zelfbenoemde spokenjagers hebben aangeboden onderzoek te doen naar de 'geest'. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.