Geen opzet bij dood journalist Shireen Abu Akleh, blijkt uit Amerikaans onderzoek

met videoDe kogel die de bekende Palestijns-Amerikaanse journalist Shireen Abu Akleh doodde, kwam vermoedelijk vanuit Israëlische positie, dus van een Israëlische militair. Er is geen reden om aan te nemen dat bij het incident in mei in door Israël bezet Palestijns gebied opzet in het spel was, is de uitkomst van Amerikaans onderzoek naar de dodelijke kogel.

 1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
  met Video

  Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.
 2. Al Jazeera-journaliste doodgeschoten bij strijd Westelijke Jordaanoever: ‘Een flagrante moord’

  Al Jazeera-journalis­te doodgescho­ten bij strijd Westelijke Jordaanoe­ver: ‘Een flagrante moord’

  Journaliste Shireen Abu Akleh, een bekende verslaggeefster van de Arabische zender Al Jazeera, is vanochtend omgekomen tijdens vuurgevechten tussen het Israëlische leger en Palestijnse strijders op de Westelijke Jordaanoever. De nieuwszender en de Palestijnse autoriteiten zeggen dat ze is gedood door het Israëlische leger. Premier Naftali Bennett van Israël wijst naar Palestijnse schutters.