Ex-lijfwacht Poetin daagt oppositiebaas uit tot duel: 'Maak gehakt van hem'

VIDEODe commandant van de Russische Nationale Garde, generaal Viktor Solotov, heeft oppositieleider Aleksej Navalny op sociale media uitgedaagd tot een duel. Solotov is boos over beschuldigingen van Navalny, die hem corrupt heeft genoemd.

De 64-jarige Solotov, een ex-lijfwacht van president Poetin, eist een tweegevecht 'in de ring of op de mat'. ,,En dan maak ik gehakt van hem'', belooft hij.

De belangrijkste Kremlincriticus Aleksej Navalny (42) doet met video's op het internet onthullingen over corruptie in Rusland. Recentelijk maakte hij bijvoorbeeld de herkomst van de rijkdom van Solotov verdacht. Er zou mogelijk geknoeid worden met de financiering van de kosten van de garde.

Die organisatie telt 340.000 medewerkers en legt verantwoording af aan president Poetin. De pas twee jaar geleden opgerichte garde staat overigens los van de strijdkrachten. Ze heeft veel veiligheidstaken die vroeger onder het ministerie van Binnenlandse Zaken vielen.

Volledig scherm
Viktor Zolotov wil de oppositieleider graag op zijn gezicht slaan, na 'beledigende en belachelijke verzinsels'. © Russische Nationale Garde
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin met Viktor Solotov (Archiefbeeld). © AFP
Volledig scherm
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny in de rechtbank in Moskou eind augustus. De belangrijkste Kremlincriticus kreeg 30 dagen cel omdat hij in januari van dit jaar een niet-toegelaten manifestatie had georganiseerd. © EPA
 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.