De Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron begroeten elkaar bij aanvang van de Europese top in Brussel.
Volledig scherm
De Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron begroeten elkaar bij aanvang van de Europese top in Brussel. © REUTERS

Europese steun voor Angela Merkel

EU-top MigratieDe Duitse kanselier Merkel krijgt bij de start van een voor haar cruciale EU-top over migratie volop steun van collega-leiders. Zij willen doen wat in hun vermogen ligt om haar ‘problemen thuis’ te helpen oplossen.

  1. Bodybuilder krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootouders en een fotograaf

    Bodybuil­der krijgt levenslang voor moord op ex, haar grootou­ders en een fotograaf

    Een volksjury in West-Vlaanderen heeft de 29-jarige Alexander D. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en tien jaar tbs wegens de moord in 2017 op zijn ex-vriendin, haar grootouders en een fotograaf voor wie het toen 18-jarige meisje soms poseerde. D. ondervroeg en folterde de fotograaf in diens huis in Gent acht uur lang voor hij hem doodstak. De dag erna bracht hij zijn ex in haar woning in het West-Vlaamse Moere eveneens met messteken om, en vervolgens haar te hulp geschoten opa en oma.