De Kroatische premier Andrej Plenkovic gebaart. Naast hem president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.
Volledig scherm
De Kroatische premier Andrej Plenkovic gebaart. Naast hem president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. © Reuters

EU-leiders akkoord: Kroatië krijgt vanaf 1 januari ook de euro

De eurozone van nu negentien landen wordt per 1 januari uitgebreid met Kroatië. Dat hebben de Europese leiders vandaag tijdens hun top in Brussel bekendgemaakt. Het Balkanland treedt volgend jaar toe en zal de gemeenschappelijke euro invoeren. De huidige nationale munt, de kuna, wordt dan afgeschaft. 

  1. ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béide Goesenaren laten hem spartelend aan lot over’
    Hechtenis verlengd

    ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béide Goesenaren laten hem spartelend aan lot over’

    De oudste van de twee Goese verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van Hakim Mutyaba (53) in Gent, heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd op vrije voeten te komen. Op camerabeelden zou duidelijk te zien zijn dat niet hij, maar de andere verdachte Hakim beetpakt en van de brug in het water gooit. Ook is te zien dat Hakim nog tientallen seconden wanhopig probeert zichzelf te redden.