Volledig scherm
Sommige slachtoffers werden ter plekke behandeld. © Peter Vanderveken

Elektrocutie: 14 Vlaamse hockeyers gewond tijdens kampioensfeest

Op een hockeyclub in de Vlaamse gemeente Mol zijn vanavond veertien mensen gewond geraakt bij een ongeluk met een hoogspanningskabel. Vier mensen zijn er ernstig aan toe maar buiten levensgevaar, aldus de burgemeester.

Het ongeluk gebeurde tijdens een kampioensfeest op de club. Er werden slingers de lucht in geschoten die contact maakten met een hoogspanningskabel, waardoor stroom naar de grond en de omheining werd geleid. Mensen die in de buurt van de hekken stonden, werden getroffen door de stroominslag. De slachtoffers zijn afgevoerd met ambulances. Van de veertien personen zijn er vier zwaargewond met tweedegraads brandwonden. De slachtoffers zijn zowel spelers als toeschouwers, jong en oud. 

Om zes uur werd er een kampioenswedstrijd gespeeld en gewonnen door een meisjesteam van de hockeyclub. Burgemeester Wim Caeyers. ,,Ik denk dat ons een grotere ramp bespaard is gebleven. Vele aanwezigen zijn erg geschrokken en krijgen begeleiding van slachtofferhulp.” 

Volledig scherm
Een ziekenwagen verlaat het terrein van de hockeyclub. © Peter Vanderveken
  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.