Eitan (5) ontwaakt uit coma na drama met kabelbaan,
weet nog niet dat zijn familie dood is

14 dodenDe 5-jarige Eitan Biran, de enige overlevende van het kabelbaandrama zondag bij Lago Maggiore in Noord-Italië, is langzaam maar zeker aan het wakker worden uit zijn coma. Het jongetje is er nog steeds erg aan toe, maar dokters zien positieve signalen. Hij opent zijn ogen, hij kucht en er is beweging geregistreerd. Het kind weet intussen nog niet dat zijn familie dood is.

 1. Zwaargewonde Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgrootouders bij Italiaans kabelbaandrama
  Play
  video

  Zwaargewon­de Eitan (5) verliest ouders, broertje en overgroot­ou­ders bij Italiaans kabelbaan­dra­ma

  De Italiaanse badplaats Stresa aan het Lago Maggiore is zondag opgeschrikt door een dramatisch ongeluk. Een cabine van de kabelbaan is zo’n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden gestort nadat een kabel het begeven zou hebben. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen werden nog zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De 2-jarige Tom is aan zijn verwondingen overleden, zijn 5-jarige broer Eitan is de enige overlevende. Dit zijn de veertien slachtoffers.
 2. Dodental kabelbaandrama Italië loopt op naar 14: ‘Het was een vreselijk gezicht’
  Play
  Video/Update

  Dodental kabelbaan­dra­ma Italië loopt op naar 14: ‘Het was een vreselijk gezicht’

  Bij een ongeval met een kabelbaan bij het Italiaanse meer Lago Maggiore zijn vandaag veertien mensen om het leven gekomen. Een cabine stortte door nog onduidelijke oorzaak naar beneden op het hoogste punt van de baan. Eerder op de dag werden al dertien doden gemeld en twee zwaargewonde kinderen (van 5 en 9 jaar). Een van de kinderen is later aan zijn of haar verwondingen overleden in het ziekenhuis.