Eerste vrouwelijke Zweedse premier alweer afgetreden

videoMagdalena Andersson is enkele uren nadat ze was gekozen tot eerste vrouwelijke premier van Zweden afgetreden. De Groenen trokken hun steun in voor de moeizaam tot stand gekomen regeringscoalitie, waardoor er geen meerderheid meer is in het parlement.

 1. LIVE | Rutte: Aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad, Rusland roept VN-Veiligheidsraad bijeen
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Rutte: Aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmis­daad, Rusland roept VN-Veilig­heids­raad bijeen

  Premier Mark Rutte noemt de verwoesting van de Kachovka-dam in Oekraïne een oorlogsmisdaad. Hij gaat er ‘absoluut’ van uit dat de Russen achter het opblazen van de stuwdam zitten. En Rusland heeft de VN-Veiligheidsraad bijeen geroepen. Zowel Oekraïne als Rusland beweren dat de tegenpartij de dam heeft opgeblazen. Door het instorten ontstaan overstromingen. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.