Volledig scherm
Politiemensen aan het Shangri-La Hotel in Colombo na de aanslag. Rechts slachtoffers Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga. © EPA/Facebook

Eerste slachtoffers aanslagen Sri Lanka krijgen gezicht: populaire tv-kok en dochter overleden in hotel

Terwijl het aantal doden van de explosies in Sri Lanka op blijft lopen, hebben de eerste slachtoffers een gezicht gekregen. Onder hen een populaire tv-kok en haar dochter.

Het eiland werd vandaag opgeschrikt door een serie aanslagen in drie kerken en vier luxehotels. Inmiddels zijn tenminste 215 doden geteld, waarvan 35 buitenlandse toeristen. 450 mensen liggen in het ziekenhuis.

Onder de dodelijke slachtoffers is de bekende Sri Lankaanse tv-kok Shantha Mayadunne. Ze zat net samen met haar familie aan de paasdis in het luxueuze Shangri-La hotel in hoofdstad Colombo toen de hel losbarstte. Even voor de explosie had ze nog een prachtige foto van het gezamenlijk paasontbijt op Facebook gepost.

Volledig scherm
Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga (rechts) genoten van hun paasontbijt toen er plots een explosie volgde. © Facebook

Vlak daarna besliste een zelfmoordterrorist om zich op te blazen en meerdere levens te verwoesten. Shantha Mayadunne, die al verschillende kookprogramma’s heeft gehad op de nationale tv, en haar dochter Nisanga zouden het niet overleven. 

Vrienden en kennissen verkeren in shock. Ze hebben er geen woorden voor. Shantha inspireerde de Sri Lankanen met haar recepten en werd enorm gerespecteerd. Dochter Nisanga studeerde onder meer aan de universiteit van Londen en was zeer geliefd.  Hoe het de rest van de familie is vergaan, is vooralsnog onbekend.

Volledig scherm
De ravage in het Shangri-La hotel is enorm. © AP
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.