Volledig scherm
Faith. © Bath Cats and Dogs Home

Eenzaamste hond van Groot-Brittannië heeft eindelijk een thuis

Een drie jaar oud Staffordshire-teefje dat in Groot-Brittannië bekend stond als ‘de eenzaamste hond van het land’ heeft na ongeveer duizend dagen in een asiel toch nog een baasje gevonden. De dierenopvang in het Engelse graafschap Somerset waar Faith verbleef, haalt opgelucht adem. ,,Er leek totaal geen interesse van potentiële adoptieouders, maar als door een wonder is er nu toch een mandje voor haar.”

Faith werd in 2017 gevonden door de Britse acteur Anthony Head (65) - vooral bekend van de wereldberoemde tv-serie Buffy the Vampire Slayer  - toen ze als pup, met gevaar voor eigen leven, tussen het verkeer door op straat liep. Head pakte het zielige hondje onder de arm en bracht het naar de opvang. Ondanks het naar verluidt vriendelijke karakter van het dier, lukte het toch niet een passend onderkomen voor haar te vinden. Ook een oproep van Head, die zijn vondst met de wereld deelde, mocht niet baten.  

Hoe het kan dat Faith zo lang eenzaam en alleen in een hok moest blijven zitten, is onduidelijk. De bulterriër zou geen vlieg kwaad doen. De nieuwe baasjes, Taylor Elliot en haar echtgenoot Matt uit Norfolk, zijn hoe dan ook blij met hun nieuwe ‘kind’. Ze reisden het hele land door om Faith op te kunnen halen. Volgens Taylor zei iets in haar dat deze hond een gezin nodig heeft. ,,Ze is lief, leuk en verdient een kans”, vertelde ze aan Britse media. Het stel roemt de positieve persoonlijkheid van Faith: een naam die geloof betekent: vertrouwen in een goede afloop.