Volledig scherm
Archiefbeeld van het cruiseschip Norwegian Epic. © AD

Duizenden passagiers cruiseschip zoeken urenlang naar overboord geslagen vrouw

UpdateEen heftige dag op het cruiseschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Een 63-jarige Zuid-Koreaanse vrouw sloeg overboord in de Middellandse zee. De cruise is in Spanje een dag stilgelegd en passagiers werden door de kapitein opgedragen de hele dag uit te kijken naar de vermiste passagier. Zonder succes. De zoektocht is inmiddels stilgelegd.

Gisterochtend werden de passagiers van het cruiseschip de Norwegian Epic gevraagd door de kapitein om op de dekken uit te kijken naar een overboord geslagen passagier. Bemanningsleden zouden tegen passagiers hebben verteld dat het gaat om een Amerikaanse tiener in een roze pyjama. Het meisje zou met haar ouders op vakantie zijn. Een Amerikaanse journaliste die aan boord is van het schip vertelt tegen The Weather Channel dat het schip gisterochtend zou aanmeren in Palma op het Spaanse eiland Mallorca. ,,Om half negen in de ochtend vertelde de kapitein over de speakers dat het schip zou omkeren om te zoeken naar een vermiste passagier’’, zo vertelt journaliste Rebekah Sanderlin. Volgens haar vertelde de kapitein dat ze bewijs hadden dat iemand overboord was geraakt. Na twee uur varen was het schip terug op de plek waar de tiener vermist raakte.

Duizenden passagiers zoeken

Volgens Sanderlin riep de kapitein alle passagiers op om naar de relingen van de dekken te gaan en daar naar de vermiste tiener te zoeken in het water. De passagiers kregen slechts een kleine hint. De vrouwelijke passagier was voor het laatst gezien toen ze een roze pyjama droeg. De vakantiegangers kregen verder geen details zoals een leeftijd te horen. ,,Met duizenden passagiers stonden we urenlang aan de reling gekluisterd. We moesten daar blijven staan. Niemand bewoog’’, vertelt de Amerikaanse journaliste. Volgens Sanderlin vlogen er ook vliegtuigen over om mee te helpen zoeken. 

Volledig scherm
© EPA

Smakeloos

Op Twitter zijn berichten te lezen van ongeruste passagiers. Zo schrijft Sammie dat ze het smakeloos vindt dat de passagiers na negen uur lang zoeken en rondjes varen geen update meer krijgen, maar wel een reclame via het omroepsysteem horen over een aanbieding in een boetiek aan boord.

Het gigantische cruiseschip Norwegian Epic is een cruisschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Het schip heeft 16 dekken en 14 restaurants. Het schip werd in 2010 voor het eerst in gebruik genomen en lag in dat jaar ook aangemeerd in de haven van Rotterdam.