Celeste ter Beek uit Lobith: ‘Ik kom niet meteen de eerste dag'.
Volledig scherm
PREMIUM
Celeste ter Beek uit Lobith: ‘Ik kom niet meteen de eerste dag'. © Andreas Gebbink

Duitse benzinepomphouders: ‘De hel breekt los op 1 juni, Nederlanders zijn zeer prijsbewust’

De benzinepomphouders in de regio Kleef, net over de Duitse grens, zijn zich aan het voorbereiden op 1 juni, de dag dat de benzine in Duitsland dubbeltjes goedkoper wordt. Ze verwachten een stormloop, niet alleen van Duitse automobilisten maar vooral vanuit Nederland. 

2 reacties

  • Jan van Voren

    1 maand geleden
    De Nederlanderszijn inderdaad prijsbewust. Aan de pomp kan het leuk worden. Maar in de supermarkten is er toch een gedegen prijsstijging gaande, elke keer vijf of tien cent erbij en opeens zie je de stijgingen. Daarom gaan we al wat verder dan de directe grensstreek. Dan betaal je toch een stuk minder.
  • Jan van Voren

    1 maand geleden
    Het kan allemaal wel, maar je moet het willen. In Nederland wordt een auto alleen maar gebruikt als melkkoe. Politieke moed om dat te veranderen is er niet. Alleen maar doorboordurwn op eerdere stommiteiten. Boodschappen dien en tanken doen wij voornamelijk in Duitsland. Vanwege het voordeel. Nederland wordt alleen maar armer door de besluiten die de laatste 25 jaar zijn genomen door kabinetten met voornamelijk CDA en VVD. Dat wordt nu beloond.