Links Shahraban K. Aanvankelijk werd aangenomen dat ze het slachtoffer was, maar ze zit nu in de cel als verdachte. Rechts het echte slachtoffer, Khadidja M.
Volledig scherm
Links Shahraban K. Aanvankelijk werd aangenomen dat ze het slachtoffer was, maar ze zit nu in de cel als verdachte. Rechts het echte slachtoffer, Khadidja M. © RV

Duitse (23) zet dood in scène met brute moord op dubbelganger: ‘Bewijs is overweldigend’

Een onschuldige dubbelganger op brute wijze vermoorden om zo je eigen dood in scène te zetten. Het klinkt als een script van een slechte thriller, maar in Duitsland wordt een 23-jarige Iraakse vrouw toch echt van dit gruwelijke plan verdacht. Dat blijkt uit maandenlang onderzoek van het Duitse Openbaar Ministerie.

  1. Woede om 'explosieve' stijging gebruik privéjets in Nederland: 'Miljonairs zijn schaamteloos’
    greenpeace wil verbod

    Woede om 'explosieve' stijging gebruik privéjets in Nederland: 'Miljonairs zijn schaamte­loos’

    Greenpeace is woest dat de ‘allerrijksten’ nog altijd volop gebruik maken van het privévliegtuig. Uit een inventarisatie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat het aantal privévluchten in de EU met 64 procent is toegenomen. ,,Het is schaamteloos dat de allerrijksten temidden van een klimaatcrisis kiezen voor de meest vervuilende manier van reizen. Er moet zo snel mogelijk een verbod op privéjets komen”, zegt een woordvoerder van Greenpeace tegen deze site.