Drie kinderen gezin Macedonië gedood door ontploffing gastank in woning

Een gezin in Macedonië is zondag hard getroffen toen een gastank, die gebruikt werd om mee te koken, in de woning ontplofte. Drie kinderen en één volwassene kwamen om het leven en zes andere gezinsleden raakten ernstig gewond, zo hebben de autoriteiten bekend gemaakt.

Volgens de politie waren de drie kinderen, een 8-jarige jongen en twee meisjes in de leeftijd van 9 en 11 jaar, op slag dood toen de gastank explodeerde in de woonkamer van de familie in het dorp Romanovce. Een 58-jarige man stierf later op de dag in een ziekenhuis in Skopje aan zijn verwondingen, zo heeft het hoofd van de intensive care-afdeling van de kliniek aan lokale media laten weten.

De gastank explodeerde toen de Albanese familie het ontbijt aan het bereiden was. Van de zes gewonden verkeren er vier, onder wie een 10-jarige jongen, in kritieke toestand. Zij hebben ernstige brandwonden opgelopen tijdens de explosie. Een van de gewonden is een zwangere vrouw.

Een brandweerauto in Skopje (archiefbeeld)
Volledig scherm
Een brandweerauto in Skopje (archiefbeeld) © EPA
 1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 3. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”