Dodental noodweer Frankrijk stijgt; helikopter met reddingswerkers stort neer

Update / videoHet hevige noodweer in Frankrijk heeft afgelopen weekeinde al vijf levens geëist. Drie hulpverleners kwamen om het leven toen hun helikopter neerstortte in Rove nabij Marseille, zo meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In datzelfde gebied kwamen eerder op zondag ook al twee mensen om het leven. 

De helikopter van de reddingswerkers was opgestegen vanaf de basis van Marignane om hulp te bieden aan getroffen inwoners in Luc-Le Cannet in de Var-streek. Het toestel verdween kort na opstijgen van de radar en bleek te zijn neergestort. De lichamen van de inzittenden werden afgelopen nacht om 01.30 uur teruggevonden, aldus minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Het gaat om de piloot en de copiloot van het toestel en een brandweerman. 

In Fréjus werd zondag het lichaam gevonden van een man die enkele uren eerder als vermist was opgegeven. Het gaat om de eigenaar van een paardenpension, die was gaan kijken hoe het met zijn beesten ging. Hij werd door de hevige overstromingen meegesleurd in het water.

Ook in Saint-Paul-en-Forêt, een andere gemeente in de Var-streek, werd een man als vermist opgegeven. Ook hij wilde de situatie van zijn dieren checken toen zijn voertuig door het water werd weggespoeld en tegen een boom eindigde. Het slachtoffer werd dood in zijn auto aangetroffen.

De Franse departementen Var en Alpes-Maritimes aan de Middellandse Zee hadden zondagmorgen code rood gekregen als gevolg van hevige regen en overstromingen, code oranje was afgegeven voor het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het nieuwe noodweer komt amper een week nadat bij eerder noodweer zes mensen om het leven kwamen.

Volledig scherm
Dikke wolken boven Marseille. © AP
Volledig scherm
Een waarschuwingsbord naar aanleiding van het noodweer in Nice. © REUTERS
Volledig scherm
Marseille © AP