Doden en tientallen gewonden bij noodlanding Rusland

UpdateTwee mensen zijn om het leven gekomen en tientallen raakten gewond bij een noodlanding vandaag van een passagiersvliegtuig op een regionale luchthaven in de Russische republiek Boerjatië in Siberië.

Er waren 46 mensen, inclusief vier bemanningsleden, aan boord van de Antonov An-24, die onderweg was van de regionale hoofdstad Oelan-Oede naar Nizjneangarsk. Volgens het ministerie van Noodsituaties schoot het vliegtuig door na de landing, raakte een klein gebouw en vloog in brand.

De twee piloten kwamen bij de crash om het leven. Eenendertig mensen raakten gewond, waarvan er drie nog in het ziekenhuis liggen. 

De vlucht werd uitgevoerd door de Russische regionale luchtvaartmaatschappij Angara, meldden lokale media.

Volledig scherm
Een archieffoto van een Antonov An-24. © AFP
  1. Twee Nederlanders en Belgische peuter omgekomen bij heftig ongeval in Spanje
    Update

    Twee Nederlan­ders en Belgische peuter omgekomen bij heftig ongeval in Spanje

    Bij een zware botsing gisteren tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn vier doden gevallen. Een 61-jarige Nederlandse man en zijn 22-jarige dochter zijn onder de dodelijke slachtoffers. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook een Belgische vrouw van 25 jaar en haar peuter van 2 kwamen bij het ongeval om het leven. De moeder uit het Nederlandse gezin raakte zwaargewond.