Volledig scherm
Het Hood Aerodrome nabij Masterton, Nieuw-Zeeland. © Screenshot Google Maps

Doden door botsing vliegtuigjes vlak voor landing, helikopter ontsnapt aan klap

Twee vliegtuigjes zijn op elkaar gebotst terwijl ze allebei een regionale luchthaven in Nieuw-Zeeland naderden. Beide piloten kwamen door de klap om het leven.

Vier parachutisten aan boord van een van de toestellen waren net gesprongen voordat de crash gebeurde. Een helikopter die de luchthaven ook naderde, kon maar net voorkomen ook bij de botsing betrokken te raken.

Volgens de politie vielen beide toestellen na de botsing - omstanders spreken van een erg harde knal - direct naar beneden. Ze raakten iets ten zuiden van het kleine vliegveld nabij Masterton hard de grond. 

Volgens Nieuw-Zeelandse media moeten piloten die het vliegveld naderen via een gezamenlijke zender hun bewegingen doorgeven. Hoe de botsing heeft kunnen plaatsvinden wordt onderzocht. De politie heeft de identiteit van beide piloten nog niet bekend gemaakt. Eerst willen agenten de nabestaanden inlichten. 

De burgemeester van Masterton, Lyn Patterson, laat in een verklaring weten, dat de gebruikers van de kleine luchthaven een hechte gemeenschap vormen en dat ‘het ongeluk een grote impact heeft op die gemeenschap’.

  1. Grote paniek na loos alarm schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

    Grote paniek na loos alarm schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

    In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde echter niets op.
  2. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

    Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

    Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.