Volledig scherm
© Shutterstock

Dingo sleurt peuter uit camper in Australië

Op het Australische Fraser Island heeft een vader zijn peuter op het nippertje kunnen bevrijden toen een dingo er met zijn kind vandoor ging. Het dier sloeg toe omstreeks middernacht terwijl de man, zijn echtgenote en hun veertien maanden oude zoontje in hun camper lagen te slapen.

De ouders werden gewekt toen ze hun zoontje hoorden huilen en het geluid steeds vager werd. De vader rende naar buiten en zag dat een dingo zijn peuter vast had bij het hoofd en hem mee de struiken in probeerde te slepen. De man worstelde met het dier om zijn kind te bevrijden en moest vervolgens nog meerdere andere dingo’s afweren.

De ouders belden de hulpdiensten en het gezin werd om 3 uur ’s nachts per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van het jongetje is stabiel. Hij heeft twee diepere wonden aan de achterzijde van zijn hoofd en verder enkele kleinere wondjes.

Het is al de derde dingo-aanval op Fraser Island dit jaar. In januari werd ook al een kind aangevallen door een dingo. Het ging toen om een zesjarig jongetje dat net was gaan zwemmen en een troep dingo’s verraste op een zandduin. Vorige maand werden een Franse vrouw en haar zoon overgebracht naar het ziekenhuis na een dingo-aanval op hetzelfde strand.

De lokale autoriteiten waarschuwen bezoekers om uit de buurt van dingo’s te blijven en nooit alleen rond te wandelen op het eiland. Voedsel moet altijd veilig opgeborgen zijn, zodat de dieren er niet bij kunnen, is een ander advies.

 1. Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldleiders: ‘hoe durven jullie’
  update

  Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldlei­ders: ‘hoe durven jullie’

  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ,,Hoe durven jullie’’, brieste de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.
 2. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

  De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.