Volledig scherm
PREMIUM
Boris Johnson en Carrie Symonds (rechts) voor zij Downing Street 10 betreden. De Britten houden van hen allebei. © EPA

De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.

Volledig scherm
Carrie Symonds met hond Dilyn. © AFP

De afgelopen weken hebben Boris Johnson niet alleen dichter bij zijn ultieme politieke droom gebracht — de loop van de geschiedenis veranderen — maar de Britten hebben tegelijkertijd zijn vriendin Carrie Symonds (31) in hun hart gesloten. Dat was eerder allesbehalve vanzelfsprekend.

Toen Johnson in de afgelopen zomer een gooi deed naar het leiderschap van de Conservatieven en Downing Street 10, stonden de kranten plots vol over zijn nog redelijk prille affaire met de 24 jaar jongere communicatie-specialiste. Er werd geïnsinueerd dat de redelijk hechte Johnson-clan deze zoveelste uitspatting van de blondste onder hen niet pikte. Er werd in Britse media veel over geschreven, toen de politie uitrukte naar het appartement van Symonds omdat de buren vaststelden dat het Ikea-servies er aan diggelen ging

Tegenstanders grepen Johnsons wat warrige privé-leven aan om te ,,bewijzen” dat zo’n man noch de Conservatieve partij en al zeker niet de regering van het trotse Koninkrijk kon leiden.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.