De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche raakte zwaarbeschadigd door een bombardement in de oorlog. In deze montage is te zien dat de Tauentzienstraße nu een drukke winkelstraat is, bekend van onder meer Kaufhaus des Westens.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche raakte zwaarbeschadigd door een bombardement in de oorlog. In deze montage is te zien dat de Tauentzienstraße nu een drukke winkelstraat is, bekend van onder meer Kaufhaus des Westens. © Getty Images

De Slag om Berlijn: hoe het hart uit Hitlers Derde Rijk werd gerukt

75 JAAR VRIJHEIDHet is de doodsstrijd van nazi-Duitsland: de Slag om Berlijn. Eind april 1945 vecht het Rode Leger van de Sovjet-Unie zich een weg naar de Rijksdag om er het hart uit Hitlers Derde Rijk te rukken.

 1. Machtsstrijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpartijen CDU en CSU

  Machts­strijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpar­tij­en CDU en CSU

  Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker van CDU en CSU voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de christendemocraten maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee kwam een eind aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union van de zusterpartijen en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de CDU.
 1. Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen
  Play

  Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen

 2. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug