Daders geven elkaar high five na verkrachting van vrouw in Londense nachtclub

VideoTwee Italianen verkrachtten een vrouw in een Londense nachtclub. Nadien vierden Ferdinando Orlando (25) en Lorenzo Costanzo (26) hun daad met een high five en een omhelzing. Dat blijkt uit beelden van een bewakingscamera die de Londense politie heeft vrijgegeven naar aanleiding van de rechtszaak.

Volledig scherm
Daders Ferdinando Orlando en Lorenzo Costanzo. © Metropolitan Police

De aanval vond plaats op 25 februari 2017 in een nachtclub in Soho. De mannen lokten hun slachtoffer naar een bergruimte. Daar sloegen ze meedogenloos toe en verkrachtten de 23-jarige vrouw om beurten. Na de aanval brachten ze haar naar de toiletten.

Een uur later werd het slachtoffer aangetroffen door medewerkers van de nachtclub. Ze kon amper lopen en had extreem veel pijn. De vrouw moest nadien geopereerd worden.

Beelden van de bewakingscamera tonen hoe de daders na de verkrachting de nachtclub verlaten en hun daad lijken te vieren met een high five en een omhelzing.

Voetbalwedstrijd

Costanzo ging enkele uren na de aanval weer naar Italië. Op 15 maart 2018 kwam hij terug naar het Verenigd Koninkrijk voor een voetbalwedstrijd in Londen. Hij werd opgepakt op Heathrow en de volgende dag aangeklaagd.

Orlando verliet het land een week later dan zijn vriend. Na de arrestatie van Costanzo contacteerde de Italiaan de politie en vloog vervolgens terug naar Engeland. Hij werd gearresteerd bij zijn aankomst.

Beide Italianen zijn schuldig bevonden aan verkrachting. Op 1 november horen ze hun straf.

Volledig scherm
© Metropolitan police