Een kamelenoptocht voor toeristen in de oude stad Kashgar in de Chinese provincie Xinjiang.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kamelenoptocht voor toeristen in de oude stad Kashgar in de Chinese provincie Xinjiang. © REUTERS

China wil ons graag overtuigen dat Oeigoeren het goed hebben: ‘Stortvloed van ruis gecreëerd’

XinjiangOnder de Chinese communistische regering is Xinjiang getransformeerd tot ‘een geweldig land’. Althans, dat wil Peking ons doen geloven. De Oeigoerse en Kazachse bevolking is het hier totaal niet mee eens.

 1. Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaargetroffen China zet zich opnieuw schrap
  video

  Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaarge­trof­fen China zet zich opnieuw schrap

  Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.
 2. Gevaccineerd IJsland draait reeks coronaversoepelingen terug vanwege deltavariant

  Gevacci­neerd IJsland draait reeks coronaver­soe­pe­lin­gen terug vanwege deltavari­ant

  Wegens stijgende besmettingsaantallen heeft IJsland besloten een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf morgen moet iedereen op het eiland minstens een meter afstand houden en geldt in overdekte openbare ruimten ook weer een mondkapjesplicht. Bars, clubs en restaurants gaan om 23.00 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit tweehonderd personen deelnemen. De maatregelen gelden in ieder geval tot 13 augustus.